''Το Άρωμα του Χρόνου''

Από την Ηίs Master's Vοίce κυκλοφορεί το νέο CD του Κώστα Θωμαϊδη με τίτλο
''Το Άρωμα του Χρόνου''
 

Για το δίσκο αυτό - αντάξιο του ιστορικού αυτού σήματος - έχει δουλέψει μια εξαιρετική ομάδα δημιουργών με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θάνου Mικρούτσικου.

Ο Κώστας Θωμαϊδης, τραγουδιστης άρτιος αποδεικνύει μια ακόμη φορά τις δυνατότητές του. Με φωνή σωστη και καθαρή δημιουργεί ένα απόλυτα αρμονικό σύμπλεγμα με τη μουσική. Παράλληλα παρουσιάζει στον δίσκο και τρεις δικές του συνθέσεις.

Ο Νίκος Ζούδιαρης ο πιο προικισμένος τραγουδοποιός της γενιάς του, κατά τον Θάνο Μικρούτσικο, έγραψε μουσική και στίχους για πέντε ταγούδια. Χρησιμοποιεί επιδέξια τον έμφυτο λυρισμό του και αποδεικνύει στα τραγούδια την αισθαντική του προσωπικότητα. Έχει ήδη διαγράψει μια αξιόλογη πορεία στο Ελληνικό τραγούδι.

Ο Mίνως Mάτσας, παρ'ότι νεότατος εμφανίζεται με συνθέσεις ξεχωριστές και ώριμες.Όπως δηλώνει ο Θάνος Μικρούτσικος "νέος συνθέτης υψηλών προδιαγραφών- το τραγούδι σου Αντρέί Ταρκόφσκι, πραγματικά μ' εντυπωσίασε" Σημειωνει. Ο χαρακτήρας των τραγουδιών του, επικός, δυναμικός.

Τους στιχους των τραγουδιων ,εκτος απο τον Νικο Ζουδιαρη,υπογραφουν ο Οδυσσέας Ιωάννου,ο Θέμης Μουμουλίδης και ο Ισαάκ Σούσης στιχουργοί με ποιότητα και ευαισθησία.

Τα τραγούδια του δίσκου είναι μπάρκο σε δημιουργικό ταξίδι στο χρόνο.

Το άρωμά τους φέρνει στο νου αλλοτινές εικόνες. Είναι το όχημα που μας πάει πίσω σ'όλο το μήκος του χρόνου ως τη στιγμή της παραγωγής πηγαίων συναισθημάτων.

Μας περνάει σε άλλη διάσταση , σε άλλη ατμόσφαιρα.

Σημείωμα του Θάνου Μικρούτσικου στον δίσκο του

 

Κώστα Θωμαϊδη
"Το Αρωμα του Χρόνου"

Είμαι ευτυχής που υπογράφω σαν παραγωγός το cd του Κώστα Θωμαϊδη

"Το Αρωμα του Xρόνου"

Εκτιμώ και θαυμάζω τον Κώστα.Τον θεωρώ σπουδαίο τραγουδιστή,πιστεύω δε οτι βρίσκεται στήν περίοδο της μεγάλης του ωριμότητας.

Νομίζω ομως πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τρείς προσωπικές του συνθέσεις,γι'αυτό και διασκέδασα πολύ τραγουδώντας μαζί του "...του παιχνιδιού στιγμές ,της φαντασίας χρόνοι".

Για τους δύο συνθέτες που συνεργάστηκαν μαζί του εχω μιλήσει πολλές φορές.Ο Νίκος Ζουδιαρης ο πιο προικισμένος τραγουδοποιός της γενιάς του,ο Μίνως Μάτσας ενας νέος συνθέτης υψηλών προδιαγραφών-Μινω , το τραγούδι σου Αντρεϊ Ταρκοφσκι,πραγματικά μ'εντυπωσίασε.

Τους στίχους των τραγουδιών εκτός απο τον Νίκο,υπογράφουν ο Ισαάκ Σούσης,ο Οδυσσέας Ιωάννου και ο Θέμης Μουμουλίδης,στιχουργοί με ποιότητα και ευαισθησία.

Σε μια εποχή που κυριαρχεί το ευτελές,το απλοϊκό,το τυποποιημένο τραγούδι με ερμηνευτές, τους οποίους περισσότερο τους βλέπουν παρά τους ακούν - προσυνητές του look and styling στο βωμό ενός εμπορίου που κάποιοι συγχέουν με το τραγούδι - οι συντελεστές αυτου του δίσκου, ειναι κάποιοι απ'αυτούς που δημιουργούν ενα χώρο αναπνοής.

Είναι απ'αυτούς που μας επιτρέπουν να ελπίζουμε και γιατί οχι,να ονειρευόμαστε.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε ολους αυτους καθώς και στόν Γιάννη Παπαζαχαριάκη για τις όμορφες ενορχηστρώσεις του,στους μουσικούς,τους τεχνικούς και τα παιδιά της Minos-EMI,που με επικεφαλής την Λία Λούτζη δουλεύουν με πάθος για τα cd της His Masters Voice.

 

Back